BCC vraagt uitstel van betaling aan

BCC vraagt uitstel van betaling aan

Elektronicaketen BCC heeft uitstel van betaling aangevraagd. Eigenaar Mirage ziet geen toekomst meer in de formule.

Het verdienmodel van BCC klopt niet meer, zegt Mirage-eigenaar Michiel Witteveen tegen het FD. Hij wijst op de gestegen huur, lonen en energie. Ook geven consumenten minder uit aan elektronische producten. “Om geld te verdienen moet je simpelweg hogere marges maken, maar grote leveranciers weigeren in die richting te bewegen.”

Ook de coronacrisis heeft zijn nasleep. Omdat BCC online toen veel omzet maakte kon de keten geen NOW-steun krijgen. "Maar op online maken we geen winst", aldus Witteveen. BCC heeft wel gebruik gemaakt van de mogelijkheid de betaling van loon- en omzetbelasting uit te stellen en kampt daardoor nu met een schuld van zo'n 30 miljoen euro bij de fiscus.

Witteveen heeft nog geprobeerd BCC te verkopen, maar die gesprekken liepen op niets uit. BCC heeft 56 winkels en er werken 1.000 mensen. Het personeel is donderdagochtend bijgepraat over de situatie. De retailer leed in het boekjaar dat liep tot begin 2022 21 miljoen euro verlies bij een omzet van 424,8 miljoen euro.

BCC zit al langer in zwaar weer. In juni werd nog bekendgemaakt dat op het hoofdkantoor een kwart van de banen werd geschrapt. Ook het assortiment en de winkels zouden verkleind worden. Ceo Caspar Klinkhamer stelde een driejarenplan op om de formule erbovenop te krijgen, maar die tijd lijkt de retailer niet te krijgen. Surseance van betaling is doorgaans het voorportaal van een faillissement.

Reacties 4


ikke weet het 14 sep, 17:28

Lijkt wel of de Mirage Groep een stroman voor de familie Blokker is.
Eerst Big Bazar verkopen, dan Intertoys te koop zetten, waar blijkbaar geen hond interesse in heeft, vervolgens uitstel van betaling voor BCC, en is daarna Blokker aan de beurt ?

Denk dat de familie op deze manier veel geld bespaard heeft.

Was mijnheer Witteveen ook niet diegene die als huisvriend gold voor wijlen Jaap Blokker, en zogenaamd Toy R Us overnam, omdat Blokker het niet mocht van de autoriteiten ?


Frits Vries 14 sep, 15:23

Het mirage imperium begint in te storten. Schatbuit van de familie Blokker is op en eigen holdings goed gevuld. Zo werkt dat en volkomen legaal.


Freek HN Hilgerdenaar 14 sep, 14:29

Dit zou men eens goed moeten uitzoeken! dit kost de belasting betaler heel veel geld! En dan zeggen ik hoef geen
Subsidie nee dank je de koekoek. Hoezo intertoys en Blokker verkopen? Wie wil dat nog?


Piet Apegras 14 sep, 14:04

Lekker mannetje die Witteveen, jarenlang als CEO honderden miljoenen verlies gemaakt met Blokker toen het nog van de familie was. Mocht het kopen voor 1 euro met een bruidsschat van een paar honderd miljoen die hij mee kreeg van de familie Blokker. Binnen No Time was Blokker weer winstgevend. Wat heeft hij voor die tijd gedaan dan. BCC heeft hij ook voor weinig kunnen overnemen (van Fransen geloof ik), die al hij ook wel leeggepompt zal hebben naar de holding. Nu nog even Intertoys en Blokker zelf verkopen en dan lekker van de centjes genieten. Gold dat ook maar voor de 1300 BCC medewerkers!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!