'Gesprekken over gedeeltelijke doorstart BCC'

'Gesprekken over gedeeltelijke doorstart BCC'

Er zijn meerdere partijen die BCC gedeeltelijk willen overnemen. De curatoren voeren op dit moment gesprekken met potentiële overnamekandidaten, blijkt uit een intern bericht dat in handen is van RTL

De curatoren die zich ontfermen over de toekomst van BCC, mikken er nu op om gezonde delen van de keten te verkopen. Met een gedeeltelijke doorstart zouden er zoveel mogelijk banen behouden kunnen blijven. Ook zou dit voldoende opleveren om een deel van de schuldeisers te kunnen terugbetalen. 

Het is nog niet bekend hoeveel overnamekandidaten zich hebben gemeld, en of Bero Monaco 1 van de geïnteresseerden is. Vlak voordat de elektronicaketen failliet verklaard werd, flopte de verkoop van BCC aan  de Nederlandse opkoper van witgoed.

Ook is nog niet bekend welke onderdelen van het bedrijf waarschijnlijk worden verkocht, en hoeveel banen er behouden worden. De curatoren denken eind deze week meer te kunnen zeggen over de toekomst van BCC.

Op 22 september werd BCC failliet verklaard. Volgens eigenaar Michiel Witteveen klopt het verdienmodel van de elektronicaformule niet meer. Vorige week werd bekend dat ook BCC-dochter Webshop Airco uitstel van betaling heeft aangevraagd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!