'Coolblue en MediaMarkt azen op BCC-winkels'

'Coolblue en MediaMarkt azen op BCC-winkels'

Coolblue en MediaMarkt zouden bij de partijen horen die interesse hebben in winkels van de failliete keten BCC. Dat meldt RTL op basis van geruchten.

Volgens bronnen zou Coolblue interesse hebben in 9 winkels van BCC. Dat zou voor de elektronicaketen een enorme stap zijn. De retailer beschikt op dit moment over 14 winkels.

MediaMarkt-directeur Remko Rijnders zei eerder deze week al tegen De Telegraaf dat zijn bedrijf wil uitbreiden met kleinere winkels in de binnenstad, mogelijk in BCC-panden. Andere partijen die worden genoemd om een deel van BCC over te nemen zijn logisitek dienstverlener Dynalogic, voor het bezorgonderdeel Home Delivery & Installation, en Bero Monaco. Het bedrijf van ondernemer Ronny Hofstede zou vlak voor het faillissement dichtbij een overname zijn geweest. Dat ketste toen af.

De curatoren van de elektronicaketen hebben vrijdagochtend het personeel bijgepraat over de huidige omstandigheden van het bedrijf. Een volledige doorstart is inmiddels vrijwel uitgesloten. Het bedrijf in verschillende delen verkopen zou nu de beste optie zijn.

Op 22 september werd BCC failliet verklaard. Volgens eigenaar Michiel Witteveen klopt het verdienmodel van de elektronicaformule niet meer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!