Meerdere Coop-vestigingen worden nog niet omgebouwd tot Plus

Meerdere Coop-vestigingen worden nog niet omgebouwd tot Plus

Supermarktketen Plus geeft ondernemers van Coop en CoopCompact de ruimte om nog tot ver in 2025 verder te gaan met hun formule. Deze vestigingen worden voorlopig nog niet omgebouwd tot Plus-supermarkten.

Dat meldt Distrifood. De Coop-ondernemers kunnen de activiteiten rond hun formules, zoals marketing en ondersteuning, blijven voortzetten. Het is voor veel ondernemers een opluchting dat ze nog niet hoeven over te schakelen op de Plus-formule. Zo hoeven ondernemers die onlangs nog hun supermarkt hebben verbouwd, niet opnieuw te verbouwen en te investeren. Ook hoeven ondernemers die wellicht willen vertrekken, nu niet snel op zoek naar een andere formule.  

Ondernemers met een omzet van meer dan 60.000 euro verwachten mee over te kunnen gaan op de Plus-formule. Kleinere supermarktvestigingen krijgen volgens Plus een soort vertrekpremie. Daar zou nu over onderhandeld worden.

In september 2021 kondigden Plus en Coop aan samen verder te gaan als 1 coöperatie. Door de fusie werd Plus na Albert Heijn en Jumbo de derde supermarktketen van het land, met een marktaandeel van zo'n 10 procent. In maart dit jaar had Plus 100 Coop-supermarkten omgebouwd
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!