Albert Heijn opent geautomatiseerd dc

Albert Heijn opent geautomatiseerd dc

"Hiermee blijven we groeien met e-commerce, rekening houdend met de krapte in de arbeidsmarkt", zegt ceo Marit van Egmond.

Albert Heijn opent volgende week een grotendeels geautomatiseerd home shop center in Barendrecht. Vanuit het dc worden wekelijks 45 duizend bestellingen verzonden. 

Het nieuwe home shop center is vanaf volgende week operationeel: 300 robots laten 45 duizend bakken door het dc bewegen, waarmee de bestelde boodschappen voor klanten worden verzameld. "Hiermee boren we weer een nieuwe mogelijkheid aan om te blijven groeien met e-commerce, rekening houdend met de krapte in de arbeidsmarkt", aldus ceo Marit van Egmond, tijdens het persevenement rond het HSC.

De automatiseringsslag zit 'm vooral in de houdbare producten: medewerkers maken de door robots verzamelde bestellingen compleet, en voegen zelf verse producten toe. 

De bouw van het ruim 25 duizend vierkante meter tellende dc begon vorig jaar. Met zonnepanelen, een warmtepomp, een energiezuinige koelcel en idem ledverlichting is volgens de Ahold Delhaize-dochter ruimschoots gedacht aan duurzaamheid. Ook zijn er 63 laadpunten aanwezig voor elektrische vrachtwagens.

 

RetailTrends was aanwezig bij het persevenement vóór de opening van het nieuwe HSC. Houd onze website in de gaten voor verslaglegging over het nieuwe dc.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!