SportScheck komt in Italiaanse handen

SportScheck komt in Italiaanse handen

De Duitse sportretailer SportScheck krijgt een nieuwe eigenaar. De Signa-dochteronderneming komt in handen van de Italiaanse branchegenoot Cisalfa.

De transactie zal naar verwachting eind juni worden afgerond. Hoeveel geld er bij de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt. 

Cisalfa is een Italiaanse verkoper van kleding, schoenen en sportartikelen en bestaat sinds 1967. Het merk heeft 150 verkooppunten in het thuisland. Het is voor Cisalfa de tweede overname van een Duitse keten. Eerder betrad het de Duitse markt met de overname van Sport Voswinkel met zo’n 50 filialen. 

SportScheck ging ruim 3 maanden geleden failliet. De Britse Frasers Group zou het bedrijf vervolgens overnemen, maar dat kwam op losse schroeven te staan door de financiële crisis bij het moederbedrijf van SportScheck.

SportScheck heeft 35 winkels verspreid over Duitsland en een jaaromzet van zo’n 350 miljoen euro. Het bedrijf hoopte bij een overname op nieuwe investeringen in de winkelconcepten en meer online mogelijkheden. Wat Cisalfa precies met het bedrijf van plan is, is nog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!