Stella gaat opnieuw reorganiseren

Stella gaat opnieuw reorganiseren

E-bikeproducent Stella gaat voor de tweede keer dit jaar reorganiseren: het bedrijf wil tot 15 fte's schrappen en 3 servicelocaties sluiten. Dat meldt het FD.

Het bedrijf gaat reorganiseren omdat het moeilijke(re) marktomstandigheden voorziet die tot 'zeker eind volgend jaar aanhoudt'. "In deze sector valt nog steeds goed geld te verdienen, maar de exorbitante groei is eruit", zegt ceo Aldert de Boer in het interview. De kosten moeten met 10 procent omlaag worden gebracht; 12 tot 15 fte's gaan er verdwijnen. Ook gaan er 3 servicelocaties dicht.

"Reorganisatie is een te groot woord. De komende twee weken wordt iedereen geïnformeerd, en is er duidelijkheid", zegt De Boer. Hij wijst erop dat Stella 450 medewerkers in dienst heeft. Eerder dit jaar werden 10 banen geschrapt.

Doordat de verkopen bij de e-bikespecialist tegenvallen, moet Stella hoge kortingen geven op de bestaande voorraad van duur ingekochte fietsen. De Boer verwacht dat de voorraadpositie in 2024 op een normaal niveau is. 

Mandemakers
De reorganisatie vindt plaats onder leiding van DMEP, de investeringsmaatschappij van de oprichter van Mandemakers, die een meerderheidsbelang heeft genomen in het bedrijf. Het bedrijf zou zijn aandeel hebben vergroot van 35 procent naar 60 procent. Het besluit valt volgens de krant samen met een nieuwe kapitaalinjectie van 5 miljoen euro, bovenop een injectie van 8 miljoen euro eerder dit jaar. 

Oprichter Daan van Renselaar vertrok eerder dit jaar na 12 jaar bij het e-bikebedrijf. "Het bedrijf heeft in deze nieuwe fase een leider nodig die het leuk vindt 10 vergaderingen per dag te doen", zei hij toen. Ook vertelde Van Renselaar een halfjaar geleden al dat er sprake is geweest van ‘stevige discussies’ met leveranciers, die eind 2022 nieuwe fietsen wilden leveren.

Reacties 3


G Pietersma 13 nov, 11:44

Trekken aan een dood paard dit!


Leonard Van Liere 13 nov, 22:23

Stella was altijd al een beetje een “schaamfiets” en de echte biker wil de naam Stella niet op zijn fiets hebben staan.


Hidde Hut 28 nov, 15:53

Ik heb een Batavus E-Bike maar die zijn niet veel beter.
Al mijn 3e accu omdat de software in de accu van slechte kwaliteit is

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!