Gerry Weber kan beginnen met herstructureren

Gerry Weber kan beginnen met herstructureren

Modeketen Gerry Weber heeft van de rechtbank in Essen akkoord gekregen op het herstructureringsplan. Nu het plan juridisch bindend is verklaard, kan het noodlijdende bedrijf op die manier alsnog proberen te overleven. 

Gerry Weber International AG heeft met het nieuwe plan toegang tot nieuwe leenfondsen en ontvangt schuldenverlichting. Ook is er een kapitaalverlaging gepland, waardoor de huidige aandeelhouders zonder compensatie zullen vertrekken. De aandelen zijn niet langer beursgenoteerd. 

“Dankzij de goedkeuring door onze crediteuren van het herstructureringsplan kunnen we de Gerry Weber Groep weer op een solide financiële basis zetten”, zegt cfo Florian Frank. “Met de uitvoering van het herstructureringsplan beschikken wij in de toekomst over een financiële structuur die ons in staat stelt om de operationele reorganisatie op volle kracht voort te zetten.”

Winkels dicht
In april diende Gerry Weber International AG een aanvraag in bij de rechtbank in Essen voor het starten van een herstructureringsprocedure. In juni meldde het bedrijf dat het 122 van zijn 171 winkels en verkooppunten in het land sluit, waar zo'n 400 ontslagen mee gemoeid zijn. Weer een maand later volgde het nieuws dat de Oostenrijkse tak van de modeketen failliet is verklaard. 

In Nederland heeft Gerry Weber 42 vestigingen.  Het is nog niet duidelijk wat de effecten van de herstructurering zijn op de Nederlandse tak van het bedrijf. Eerder stelde de moderetailer dat het buitenland niets van de maatregelen gaat voelen. 

In 2019 voerde de moderetailer ook een herstructurering door. Daarbij werden 146 Duitse vestigingen en verkooppunten gesloten en kwamen er nieuwe investeerders aan boord.

Gerry Weber werd hard geraakt door de coronacrisis, toen veel winkels voor langere tijd dicht waren. Ook veranderingen in het klantgedrag als gevolg van hoge inflatie en een dalende koopkracht speelden een rol. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!