Droginet laat schuld van 15 miljoen achter

Droginet laat schuld van 15 miljoen achter

De failliete onlinedrogisterij Droginet laat een miljoenenschuld van rond de 15 miljoen euro achter. Ook hebben meerdere kandidaat-kopers zich gemeld bij de curator.

Het bedrijf zou flink in de schulden zitten door hoge aflossingsplichten, aldus curator Paulien Waninge tegen RTV Noord. In totaal zouden de schulden zijn opgelopen tot zo'n 15 miljoen euro. Daarnaast was er een probleem met automatisering dat leidde tot een omzetdaling en kampte het bedrijf met sterk gestegen verkoop- en personeelskosten.

Momenteel onderzoekt de curator de belangstelling voor Droginet en de bv’s die er onder vallen, zoals Koopjesdrogisterij. “Mijn voorkeur gaat uit naar een doorstart op de locatie in Winschoten, want dan kunnen we de werkgelegenheid behouden”, zegt Waninge

Deze week viel het doek voor de webshoponderneming. Mischa Strijder, ceo van het bedrijf, zegt dat er ‘zeker perspectief’ is voor een doorstart en verwacht binnen 2 tot 3 weken meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van het bedrijf. 

Het Groningse bedrijf is het moederbedrijf van webshop KoopjesDrogisterij. Droginet nam in 2022 Drogisterij.net over, nadat de webshop na ruim 20 jaar failliet was verklaard.  
 

Reacties 1


Koos Van den Berg 17 nov, 10:32

Oorzaak is het disfunctioneren van de nieuwe CEO.
Zou mooi zijn als hij de Belastingdienst uitleg moet geven over zijn "mis Management." terwijl hij in de Quote 500 staat.
De man heeft geen idee hoe belangrijk zijn oorspronkelijke Management Team was en ook niet van de Marketingbijdragen van de leveranciers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!