Failliet Droginet maakt doorstart

Failliet Droginet maakt doorstart

Het eerder failliet verklaarde Droginet maakt een doorstart. De online drogisterij komt in handen van Hager-Minnema-Hutten-Beheer, een Friese groothandel uit Franeker.

Dat bevestigt curator Paulien Waninge aan RTV Noord. Volgens het dagblad toonden 20 partijen interesse om Droginet over te nemen, zo'n 10 daarvan deden een bod.

Droginet gaat op dezelfde locatie in Winschoten verder. De curator meldt verder dat het nog onduidelijk is hoeveel van de 150 medewerkers hun baan kunnen behouden. Wel mogen minimaal 30 werknemers mee naar de nieuwe eigenaar. Het doel van het bedrijf was om in Winschoten te blijven, zodat de werkgelegenheid behouden kon worden.

Droginet werd op 15 november failliet verklaard. De ceo van de failliete online drogisterij Mischa Strijder sprak eerder al van ‘perspectief’ voor een doorstart. Na het faillissement werd bekend dat het bedrijf een schuld van 15 miljoen euro achterlaat.

Het Groningse bedrijf is het moederbedrijf van webshop KoopjesDrogisterij. Droginet nam in 2022 Drogisterij.net over, nadat de webshop na ruim 20 jaar failliet was verklaard.  

Reacties 2


peter mischien 6 dec, 11:58

Bedrijf is niet meer te redden helaas, ik ben er maanden terug al vertrokken na jaren daar hebben gewerkt, de nieuwe eigenaar . Mischa Strijder, niet echt een strijder, heeft het bedrijf volledig leeg gezogen, zelf geen euro ingelegd en iedereen met schulden achter gelaten


Mevrouw D.S.E. Van Gortel- van Voorden 27 feb, 10:06

Wat jammer,ik bestelde er altijd Ik werd er ook altijd goed geholpen.Nu dus maar op zoek naar soort gelijk bedrijf

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!