Makro sorteert voor op mogelijk faillissement

Makro sorteert voor op mogelijk faillissement

Groothandelsketen Makro verwacht nog jaren verlies te lijden. Het bedrijf heeft zelfs enkele maatregelen genomen voor het geval een bankroet onafwendbaar is, zo meldt RTL Nieuws op basis van de nieuwste jaarrekening.

Makro maakt in zijn jaarrekening melding van enkele transacties die van pas komen bij een eventueel faillissement. Zo is geschoven met enkele bv’s, om ze buiten een eventuele failliete boedel te houden. Ook is een deal gesloten met moederbedrijf Metro Cash & Carry, waarin is bepaald dat deze holding de materiële vaste activa (tastbare eigendommen, zoals panden) met een korte levensloop voor de boekwaarde mag overnemen als het tot een faillissement komt.

Een woordvoerder van Metro zegt tegen RTL dat geen sprake is van voorbereiding op een faillissement. Hij spreekt van ‘een interne juridische herstructurering van de portfolio aan eigendommen, om die in lijn te brengen met de normen die Metro hanteert'. "Makro Nederland heeft de volledige steun van Metro AG."

Makro leed vorig boekjaar in Nederland een verlies van bijna 50 miljoen euro. In de jaarrekening schrijft het bedrijf nog 3 tot 5 jaar verlies te verwachten, waarbij 5 jaar het meest waarschijnlijke scenario is.

Reacties 11


Freek Hilgerdenaar 17 nov, 09:58

Makro is nog te duur voor de consument, laat staan dat een ondernemer er nog iets kan verdienen. Jammer gewoon over en sluiten.


Rob Den Oudsten 17 nov, 16:38

Meteen weer consumenten toelaten


Lambert Vos 17 nov, 19:23

GROOTHANDEL dat wil zeggen dat het goedkoper moet zijn dan een doorsnee winkel oeps ze zijn duurder je verdient er dus niks op het is gewoon een reguliren winkel


L V 17 nov, 20:30

Klopt makro is tegenwoordig vaker duurder als een supermarkt


Henk wilmink 18 nov, 10:43

Iedereen toelaten die inkopen willen doen , niet alleen die bij KVK staan ingeschreven, ik wacht hier al jaren op om te mogen inkopen


Remco van Kuilenburg 18 nov, 13:11

Je kan er wel producten halen welk niet te verkrijgen zijn bij ander. Waardoor toch een pre. Zeker op diepvries uitgebreid


Reinie Witting 18 nov, 14:25

Ik kom er nooit weer als je bij de kassa komt te betalen ze schrik je wezenloos


Kees S 18 nov, 16:48

Zwalkend beleid: coffeecorners voor ondernemers terwijl die daar geen tijd voor hebben, bijna alle witgoed weg, dure prijzen, wie bedenkt zoiets?


John Bonnes 20 nov, 08:48

Winstpakkers zijn vaak erg concurrerend maar de rest is dan te duur, ze zouden de prijzen moeten verlagen en de consument moet ook zonder inkoop pas naar binnen mogen. Als ze op prijzen van Kaufland gaan draaien en toegang voor iedereen dan komen ze parkeerplekken te kort. Als ze zo doorgaan dan is er geen perspectief meer en zullen de Makros binnen een paar jaar helaas sluiten.


Leonie Bos 20 nov, 15:59

Waarom moet ik meer halen om minder te betalen....dat moet toch standaard laag zijn, ook bij 1 product.

En diverse merken zijn verdwenen en dat voor een groothandel.
Bijvoorbeeld Kuhne Gurkenviertel koop ik nu weer bij de Hoogvliet!


Frans Baten 21 nov, 11:16

Alleen benzine en diesel zijn goedkoop, algemeen de laagste in zijn regio.😉

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!