Ook staking bij Belgisch dc Delhaize

Ook staking bij Belgisch dc Delhaize

Het distributiecentrum van Delhaize in Ninove kampt met een staking van het personeel. De vakbonden zetten met deze actie druk op de onderhandelingen over de koopkrachtpremie.

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Anderhalve week geleden werden meerdere dc’s van Colruyt vanwege dezelfde redenen stilgelegd. De acties waren eigenlijk aangekondigd voor woensdag 22 november. Toen de werkgevers leken te anticiperen op mogelijke staking, besloten de vakbonden Delhaize te verrassen door een dag eerder te staken, aldus de krant.

De aanleiding van de acties zijn onderhandelingen over een sectorakkoord waarbij de socialistische vakbond graag een koopkrachtpremie wil voor de werknemers. De vakbond vindt dat de onderhandelingen ‘niet opschieten’. De volgende onderhandelingen zijn aankomende donderdag.

Het is voor Delhaize niet de eerste keer dit jaar dat er stakingen zijn. Rond de verzelfstandiging van 128 Delhaize-winkels werd er maandenlang op verschillende momenten gestaakt bij de supermarktketen waardoor veel filialen dicht waren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!