Picnic test verhogen van minimaal bestelbedrag

Picnic test verhogen van minimaal bestelbedrag

Picnic wil het minimaal bestelbedrag voor klanten in de populaire tijdsloten verhogen. De online supermarkt test dit momenteel in verschillende delen van Nederland.

Dat meldt een woordvoerder van Picnic tegenover Logistiek.nl. De online supermarkt hoopt via de verhoging van de minimale bestelwaarde de vulgraad van de bezorgwagens te verbeteren. Volgens Picnic zelf reageren de klanten goed op de nieuwe test. Ze vinden het logisch dat er meer moet worden besteld op een populair stijdsslot, zodat de bezorgwagentjes voller zijn.

De minimale bestelwaarde wordt op de populairste bezorgmomenten nu 60 euro, terwijl dat op andere dagdelen 40 euro is. Picnic begon ooit met een minimale bestelwaarde van 25 euro.

Reacties 29


Nel Melaard 30 nov, 18:51

Vind het schandalig dat als ik het op vrijdag wil laten bezorgen omdat ik de andere dagen niet thuis ben daar dan 20 euro meer voor moet betalen dan kan ik net zo goed naar de supermarkt gaan
MVG Nel melaard


H Van vliet 30 nov, 19:37

Dan maar geen picnic meer vind het schandalig


Janneke Huisman 30 nov, 20:07

Ik vind 40.00 al veel voor 1persoons huishouden. €60.00 red ik helemaal niet! Was eerst leuk om bij Picnic ye bestellen maar nu niet meer!
Ik koop er niet meer!


Ria. Nieuwenhuizen 30 nov, 20:35

Dan kan je altyd nog om de week bestellen.
Doe ik meestal al. Wel zo handig en makkelijk. Alles is goed houdbaar en prima verzorgd.!!!


Marla Ten horst 30 nov, 20:54

Belachelijk voor 1 persoonshuiding. Ga ik wel naar AH!!


Peter Pauwels 1 dec, 03:42

Jammer, voor mij is dit onbetaalbaar.......doei......
Ik bestelde bij Picnic, omdat ik zware flessen etc niet zelf kan tillen 2 trappen op, nu maar zoeken dan voor een betaalbare concurrent, in Amsterdam West-erpark.


R S 1 dec, 08:08

Review sites vertellen een ander verhaal. Zoek maar eens op. Wij bestelden altijd voor zondagavond voor rond de € 45,-. We zijn met z'n 2-en, meer is niet nodig. Ook omdat we anders dingen weg gaan gooien. Volgens Picnic gaan de gezinnen voor (braak). Dat beter vullen van de wagentjes is natuurlijk een bullshit verhaal. Het gaat doodgewoon om meer omzet, niets mis mee als je dit eerlijk communiceert. Maar nee, ze doen net alsof ze het ook voor ons doen. Dit artikel slaat nog kant nog wal. Vaste klanten zijn de dupe. Nu is het weggaan bij Picnic of op een slechter moment je boodschappen ontvangen. Omdat gezinnen voorrang krijgen op stellen en alleenstaanden.


M. v.Z. 1 dec, 08:33

60 euro is een belachelijk bedrag voor een 1 persoonshuisouden. 40 euro gaat net.


Els van der Wal-Zwitser 1 dec, 10:29

Je kan toch gewoon bestellen als je het nodig hebt. Het meeste is wel twee weken houdbaar.


Hilde Vrielink 1 dec, 13:25

Het is toch geen verplichting daar te bestellen. Ze prijzen zichzelf zo de markt uitm


Karin Paauwe 1 dec, 13:43

Ik ben gehandicapt, 2 ps huishouden maar mijn man, voltijdwerk en mantelzorger is al overbelast, dus vond ik Picnic een uitkomst.Maar met dit minimum bestelbedrag gaan de voordelen van Picnic er voor mij ook vanaf


Willem van Berkel 1 dec, 14:37

Dat wordt nog een hele opgave voor Picnic, om nu te moeten gaan concurreren met Albert Heijn, die hetzelfde minumale bestelbedrag hanteert, maar flink wat meer goede ( bonus) aanbiedingen heeft.Jammer....Jullie begonnen voor mij ook veel belovend....


Dinie Baars 1 dec, 15:50

Het wordt steeds minder leuk om bij Picnic te bestellen. Het minimale bestelbedrag van €40,00 is voor mij al moeilijk, maar wanneer dit nog verder wordt opgetrokken, haak ik definitief af. Ik ben bij Picnic gaan bestellen om geen zware flessen meer te hoeven sjouwen, maar de goedkoopste eigen merk flessen water zijn al 14 dagen niet op voorraad. Jaja, doei Picnic!!


Jorien Stevens 1 dec, 22:21

Wauw. Dat is wel heel erg hoog bedrag. Dan ga ik wel even over nadenken of ik wel bij Picnic blijf.


Anneke Bouwman 1 dec, 22:30

Prut
Ik vond &40,00 al veel
Doe mijn boodschappen
Maar weer verdeeld


Theo Beks 2 dec, 07:32

Je hoeft geen €60,00 apart te betalen, maar voor €60,00 te besteden(bestellen).
Op je boodschapenbonnetje staat geen €60,00 apart vermeld, je moet "gewoon" voor €60,00 aan boodschappen hebben, en dan komt PicNic gezellig bij u bezorgen.


Ellen Korthout 2 dec, 12:19

Belachelijk dat gaat het fijne bestellen op de zondag middag/avond van de week boodschappen. Belachelijk bedrag, zijn erg blij met hun vaste klanten, niet dus


Gerard van Gummigalgen 2 dec, 17:08

Niet alleen het minimum bestelbedrag gaat omhoog, de prijs van de boodschappen ook.;
Voor een fles bronwater (1,5 liter) van het PicNic huismerk betaalde ik altijd €‹ 0,59 per stuk.

Sinds de zomer van 2023 is dat € 0,72 per stuk geworden en koop nu het huismerk van Jumbo: veel goedkoper!


Lineke Lopez de Knijff 2 dec, 17:41

Dit bedrag is belachelijk hoog voor eenpersoons huishoudens. Pivnic gaat zich hiermee uit de markt gooien


Eugene Bakker 3 dec, 11:11

Weet niet waarom mensen klagen
Ze rijden door weer en wind om de boodschappen te bezorgen


Anton Bravenboer 5 dec, 11:55

Goed lezen. Het is het totaal bedrag aan boodschappen wat verhoogd wordt. Niet dat je dit kwijt bent voor bezorgkosten. Dus gewoon een goed bestellijsten maken met boodschappen die goed te bewaren zijn in bv de vriezer. Niks aan t handje


T Hoenderboom 5 dec, 19:45

Azijnzeikend Nederland is weer aan het woord. Picnic is een gewoon goede supermarkt/ bezorgdienst.
Mensen die het daar niet mee eens zijn moeten daar lekker weg blijven.


Atie Tollenaar 6 dec, 10:18

Boodschappen zijn overal flink duurder geworden dus ik zit sowieso snel aan 60 euro. Als het om limonade e.d. gaat dan bestel je toch om de week. Veel mensen kunnen tegenwoordig zelf geen oplossingen bedenken.


N Binnendijk 10 dec, 06:36

Als je gehandicapt bent op een Wajong uitkering is dit niet haalbaar. Sinds het bestelbedrag verhoogd is naar 40 zitten mijn voorraadkast en vriezer steeds voller en ik kan dat niet allemaal eten, en wat ga ik dan bestellen om aan te vullen? En nu 60? Als ik om de twee weken bestel dan eet ik om de week alleen conserveermiddelen, dat is zo slecht voor me. Mijn mantelzorger moet weer boodschappen voor me doen nu omdat ik niet aan het bestelbedrag kom, en ze was al zo gestresst.


peter hoveling 14 dec, 08:50

Het is niet alleen het verhogen van de bezorgkosten. Ook de prijzen zijn erg gestegen. En de kwaliteit en houdbaarheid van sommige artikelen zijn bedroevend slecht. Koekjes zijn over het algemeen allemaal gebroken. Ik ben niet instaat om zelf naar de supermarkt te gaan, dus was Picnic een uitkomst. Maar nu kan ik beter bij AH bestellen, prijzen zijn gelijk, maar hebben wel meer aanbiedingen. En dan die actie met voedselpakketten, wat een giller, wij betalen en Picnic maakt er winst op.


E van de Straat 15 dec, 19:53

Bizar. Van 32 naar 35 naar 42 naar 60 euro. Zo veel heb ik nog nóóit besteed in mn eentje in een supermarkt.
Jammer! Vond picknick een prima duurzaam alternatief maar dit betekent voor mij het einde van picknick


Odette Eijs 15 dec, 20:51

Had het nergens gelezen maar moest net voor een 88 jarige bestellen en kwam er achter dat het naar 40 euro was gegaan. 35 is vaak al een uitdaging. Dan ook steeds vaker producten die niet leverbaar zijn waardoor het nog moeilijker wordt om aan het bedrag te komen. Of wel besteld en niet geleverd ook niet handig voor een oude dame die zelf niet meer naar een winkel kan en de mantelzorger die een uur rijden verderop woont. Wordt vast niet over nagedacht allemaal. Wel heel slim nog 10 euro onder bezorging van Jumbo, Hoogvlier, AH maar dat duurt zo niet lang meer. Waarom moeten de voordelige tijdsloten ook naar 40 euro?
Bedenk vooral dat er steeds meer ouderen komen dus prijs je niet uit de markt!


ilona kornet 22 jan, 14:07

60 euro nu al niet meer te doen en dat voor 1 persoon,ik koop hier ook niet meer,ga wel naar de winkel


Aaron Dülger 14 feb, 19:24

Ik begrijp dat het wordt gedaan en ja, je kan er als klant aan denken door je boodschappen voor een langere tijd in te slaan. Wat ik wel merk is dat er regelmatig producten niet beschikbaar zijn, zelfs als ik de bezorgdatum aanpas naar een week later. Ook krijg ik regelmatig een dag voor bezorging de melding dat een product niet beschikbaar is. Verder zijn bananen en avocado's bijvoorbeeld volledig onrijp, waardoor ik soms een week moet wachten voordat ze rijp zijn. Daardoor sla ik liever niet voor 2 weken groenten en fruit in. Ik waardeer de service zeker en ik heb er lang dankbaar gebruik van gemaakt. Maar het wordt wel minder aantrekkelijk, aangezien ik merk dat ik soms maar dingen aan het toevoegen ben om aan het minimumbedrag te komen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!