Pieter Pot nog niet failliet: donderdag nieuwe uitspraak

Pieter Pot nog niet failliet: donderdag nieuwe uitspraak

Pieter Pot is nog niet failliet verklaard door de rechtbank. De rechter stelt de uitspraak van de faillissementsaanvraag uit tot donderdag, aldus ceo Jouri Schoemaker tegenover RTL Z.

Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen had dinsdagochtend een faillissementsverzoek voor Pieter Pot ingediend bij de rechtbank. De verpakkingsvrije supermarkt zou circa 80.000 euro schuld hebben bij het pensioenfonds. Schoemaker hoopt de rechter met een aangepast financieringsplan te kunnen overtuigen.

"Het overgrote deel van de crediteuren heeft ons de tijd gegeven om de crowdfundingscampagne te laten slagen. Tot onze teleurstelling wil het pensioenfonds ons niet langer de tijd geven", vertelde Schoemaker tegen het AD.

In deze financieringsronde, die in oktober is gestart, vraagt Pieter Pot zijn schuldeisers om 70 procent van de schulden om te zetten in aandelen. Bij het slagen van de crowdfundingsactie zou 30 procent van die schulden dan direct worden uitbetaald. In totaal zou dit 350.000 euro moeten opleveren.

Beeld: Pieter Pot website

Reacties 1


Charlie Janson 12 dec, 22:56

Kap er nou maar mee… wordt na 8 keer proberen ook niks meer

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!