IKEA waarschuwt voor tekorten door vaarproblemen

IKEA waarschuwt voor tekorten door vaarproblemen

Verschillende bedrijven, waaronder IKEA, houden rekening met verstoringen nu zij hun vaarroute moeten aanpassen. De Zweedse meubelretailer waarschuwt voor vertragingen en minder beschikbaarheid.

Veel bedrijven proberen momenteel de belangrijke vaarroute via de Rode Zee en het Suezkanaal te vermijden, vanwege aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen. IKEA zegt tegen Reuters andere opties te onderzoeken om de beschikbaarheid zoveel mogelijk veilig te stellen. Ook onder meer Danone en Electrolux moeten hun vaarroutes aanpassen. 

De zeeroute is de snelste weg om producten tussen Azië en Europa per schip te vervoeren. Ongeveer 15 procent van de wereldhandel gaat langs deze route.
 

Reacties 1


Jeffry Kuperus 20 dec, 10:12

En natuurlijk trachten de grote scheepsvaartmaatschappijen er meteen een centje uit te slaan net als tijdens covid. Als je niet 3 maaal de normale prijs betaalt laten ze je container nu al staan. Tijd dat Brussel ingrijpt, de wereld economie heeft al genoeg te verduren dus hou die verschepingsmaatschappijen in het gareel en dreig maar met een mega boete

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!