Galeria verwacht dit jaar winst te maken

Galeria verwacht dit jaar winst te maken

Galeria Karstadt Kaufhof heeft het afgelopen boekjaar 342,3 miljoen euro verlies gemaakt. Desondanks kijkt de warenhuisketen positief naar het komende gebroken boekjaar: in 2024 moet er winst gemaakt worden. 

Dat melden verschillende Duitse media nadat ze de gedeponeerde jaarrekening hebben ingezien. Hierin voorspelt het bedrijf betere resultaten voor het boekjaar 2023-2024. Tegen Handelsblatt vertelt Galeria topman Olivier van den Bossche eerder al dat hij ‘uiterlijk in boekjaar 2024-2025' positieve cijfers wil draaien. 

1 van de redenen voor zijn dat de warenhuisketen een goede kerstperiode heeft gedraaid. Opvallend, omdat veel andere Duitse retailers matige kerstomzetten hadden geboekt ten opzichte van de verwachtingen.

Galeria sloot halverwege vorig jaar 19 winkels. De verwachting was toen dat er in januari 2024 nog 22 winkels gesloten zouden worden. Van de tot voor kort 129 winkels zouden er dan nog 88 overblijven.

Galeria Karstadt Kaufhof behoort tot Signa Group, dat een slechte tijd beleeft. De oud-eigenaar van de Bijenkorf heeft al bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Ook de dochterondernemingen zijn een dergelijke procedure gestart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!