Rechter keurt reddingsplan Galeria goed 

Galeria Karstadt Kaufhof is voorlopig gered van een faillissement. Ook de rechtbank in Essen is akkoord met het reddingsplan van de Duitse warenhuisketen en heeft de insolventieprocedure beëindigd. 

Dat meldt het Duitse Wirtschaftswoche. Op dinsdag besloot de rechtbank in Essen dat Galeria ook juridisch gezien zijn herstructureringsplan mag voortzetten. Hierbij schelden leveranciers, verhuurders en andere schuldeisers voor meer dan een miljard euro kwijt

In totaal sluit Galeria 47 van de 129 winkels, ruim 4.000 medewerkers verliezen hun baan. Een halfjaar geleden bleek dat Galeria in grote financiële problemen was, door de gevolgen van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. Tijdens de coronacrisis sloot het al zo'n veertig winkels en scholden schuldeisers voor miljarden aan vorderingen kwijt. Galeria kreeg een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Dat bedrag moet nog steeds worden terugbetaald.

Hoewel de schuldeisers akkoord zijn met het reddingsplan, liep de meest recente onderhandelingsronde met vakbond Verdi vorige week op niks uit. Er lopen gesprekken met de warenhuisketen wegens de winkelsluitingen. Ook wordt er op diverse locaties gestaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!