IKEA verlaagt prijzen ondanks verstoringen Rode Zee

IKEA verlaagt prijzen ondanks verstoringen Rode Zee

IKEA blijft vasthouden aan de geplande prijsverlagingen, waar het bedrijf afgelopen najaar 1 miljard euro in investeerde. De Zweedse woonwinkelketen denkt dat de nieuwe verstoringen in de Rode Zee daar geen invloed op gaan hebben.

IKEA zou nog genoeg voorraden hebben om de schokken in de toeleveringsketen op te vangen, zo meldt Reuters op basis van een gesprek met ceo Jesper Brodin. Hij stelt dat IKEA de prijsverlaging door wil voeren, ondanks dat het de winst schaadt. In december waarschuwde de Zweedse meubelretailer nog voor vertragingen en minder beschikbaarheid vanwege de vaarproblemen. Veel bedrijven proberen momenteel de belangrijke vaarroute via de Rode Zee en het Suezkanaal te vermijden, vanwege aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen.

“Dit is geen jaar voor ons om de winst te optimaliseren”, aldus Brodin. “We moeten ervoor zorgen dat we mensen ondersteunen in deze tijden. We hebben meer de neiging om marktaandeel te veroveren wanneer consumenten onder financiële druk staan.”

Recordomzet
Over winstgevendheid hoeft de Zweedse retailer zich voorlopig geen zorgen te maken. De Nederlandse omzet over het gebroken boekjaar 2022/2023 kwam uit op een recordomzet van 1,64 miljard euro, een stijging van 19,7 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!