Nieuwe eigenaar helpt VanMoof op weg met miljoeneninvestering

Nieuwe eigenaar helpt VanMoof op weg met miljoeneninvestering

De nieuwe eigenaar van VanMoof, Lavoie (McLaren), gaat tientallen miljoenen euro’s investeren in het merk. "De komende jaren gaat het ons niet om winstgevendheid", bevestigt Eliott Wertheimer, de nieuwe ceo, aan Manager Magazin.

De investering heeft als doel om gedupeerde klanten van VanMoof te helpen met reserveonderdelen. “Dat heeft de hoogste prioriteit”, zo stelt Wertheimer. “De komende jaren moeten we een duurzame basis bereiken en dan kunnen we uiteindelijk weer winst maken.”

Veel onderdelen van de VanMoof-fiets waren uniek, waardoor het tevens moeilijk en duur was om ze te vervangen. Met het faillissement kwamen veel klanten met kapotte e-bikes te zitten, waarvan de onderdelen moeilijk te repareren waren. Met de investering krijgen zij nu 'forse korting' op reserveonderdelen.

Op den duur wil Lavoie af van die unieke onderdelen. De remmen, schakelsystemen en moter worden vervangen door standaardonderdelen. Het kenmerkende frame van de fiets zal wel behouden blijven, volgens de ceo.

VanMoof werd vorig jaar in juli failliet verklaard. Eind augustus werd bekend dat het bedrijf een doorstart maakte door de overname van Lavoie, onderdeel van het Britse McLaren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!