Macy's gaat toch weer winkels sluiten

Macy's gaat toch weer winkels sluiten

Warenhuisketen Macy's voert opnieuw kostenbesparende maatregelen door. Als onderdeel daarvan gaan er 5 winkels dicht en worden er in totaal 2.350 banen geschrapt: zo'n 3 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt The Wall Street Journal

De maatregelen hebben volgens de zakenkrant alles te maken met het bod dat een groep van Amerikaanse investeringsmaatschappijen in december heeft uitgebracht. Arkhouse Management en Brigade Capital zouden druk hebben uitgeoefend met een bod van 5,8 miljard dollar (omgerekend 5,39 miljard euro) om Macy's helemaal over te nemen. Dat bod was flink hoger dan de beurswaardering, die rond die periode zo'n 4,77 miljard dollar waard was. 

Honderden winkels gesloten
Het is zeker niet voor het eerst dat Macy's winkels sluit. Sinds 2016 werden er liefst 170 vestigingen gesloten. Een paar jaar geleden werd er een keerpunt bereikt: ondanks de sluitingen werden er op andere plekken juist kleinere winkelformats geopend. Begin vorig jaar kondigde ceo Jeffrey Genette aan dat er nog maar een paar winkelsluitingen op de planning stonden. “In de afgelopen twee jaar daalden we enorm in vierkante meters, omdat winkels die we buiten de malls openen veel kleiner zijn dan die in de malls", zei hij toen.

Hoe ziet het warenhuisspeelveld in Amerika eruit? Lees hier een uitgebreide analyse, waarin naast Macy’s ook Harrods, Neiman Marcus en Neighborhood Goods aan bod komen. Geen member? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!