Le Ballon-webshop en winkels maken doorstart

Le Ballon-webshop en winkels maken doorstart

Dungelmann Group heeft 360 duizend euro neergelegd voor de webshop en de winkels van Le Ballon.

Le Ballon Beheer B.V., het moederbedrijf van de winkels van Le Ballon, is doorgestart. Dungelmann Group is vanaf 22 januari de nieuwe eigenaar van de 11 Le Ballon-winkels en de webshop. 

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Matthijs Steenvoorde. De afgelopen periode heeft de curator met meerdere doorstartkandidaten gesproken. Uiteindelijk bleek Dungelmann Group de hoogste bieder. Voor de activa, de goodwill en de voorraden heeft het bedrijf in totaal 360 duizend euro betaald. 

Le Ballon Beheer B.V. werd medio december failliet verklaard. Op dat bankroet volgden individueel alle filialen: 2 weken later waren met het faillissement van de winkels in Nijmegen, Apeldoorn, Ede en Arnhem alle vestigingen failliet. Onder de bv valt ook de webshop. 

Het is nog niet bekend of de 29 medewerkers, die op het moment van het faillissement bij Le Ballon Beheer werkten, ook door Dungelmann Group worden overgenomen.

Naweeën van corona
Le Ballon heeft lange tijd te kampen gehad met de naweeën van de coronacrisis. Het bedrijf zette weinig tot geen omzet om in de periode dat de winkels gesloten waren. In 2022 en 2023 moesten de achterstanden worden ingehaald, wat uiteindelijk niet lukte. Ten opzichte van de stijgende kosten van personeel en vastgoed, bleef de omzet achter. Uiteindelijk kwamen de bestuurders tot de conclusie dat het bedrijf niet meer rendabel was, waarna Le Ballon Beheer zelf faillissement aanvroeg. 

Uit het verslag blijkt dat Le Ballon vorig jaar zo'n 280 duizend euro omzette, met een winst van 109 duizend euro. In 2021 belandde Le Ballon Beheer nog zo'n 12 duizend euro in het rood, met een omzet van 13 duizend euro. Ter illustratie: het jaar ervoor (2020) was dit nog 148 duizend euro. Er zijn geen financiële details bekend over 2022.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!