Ahold Delhaize ziet nettowinst kelderen

Ahold Delhaize ziet nettowinst kelderen

Ahold Delhaize heeft het afgelopen boekjaar zo’n 2 procent meer omzet geboekt. De winst van het supermarktconcern ging stevig onderuit.

De omzet van Ahold Delhaize over 2023 kwam uit op ruim 88,6 miljard euro. De operationele winst daalde met bijna een kwart tot 2,8 miljard euro. De nettowinst liep met 26,4 procent terug tot zo’n 1,9 miljard euro. De operationele winstmarge lag met 4,1 procent wat lager dan in 2022, toen dat nog 4,3 procent was.

Ahold Delhaize zag in de VS onder meer negatieve impact op de omzet door het afstoten van FreshDirect. Het online boodschappenplatform werd eind vorig jaar verkocht aan Getir. De omzetontwikkeling in Europa zag er beter uit, met een groei van 7,4 procent. De winstmarges zijn echter ook hier gedaald, waardoor de operationele winst van het concern in Europa ook met zo’n kwart afnam.

Ahold Delhaize heeft het afgelopen jaar 1,25 miljard euro aan kostenbesparingen doorgevoerd, 29 procent meer dan in het voorgaande jaar. Het moederbedrijf van Albert Heijn verwacht een stabiel 2024, met afhankelijk van onder meer inflatieontwikkeling wat verschillen tussen de kwartalen. 
   
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!