Omoda neemt Van den Assem over

Omoda neemt Van den Assem over

Omoda is sinds 1 januari de eigenaar van schoenenketen Van den Assem. Dit merk blijft bestaan en wordt uitgebreid met een kledingassortiment, zo licht ceo Jan Baan toe.

De overname is volgens Baan gedaan met het oog op verbreding van de marktpositie. Van den Assem is complementair op Omoda en heeft een eigen positionering en klantgroep, zegt de ceo. “Waar Omoda kiest voor bereikbare high-end fashion richt Van den Assem zich specifiek op premium merken als Hogan, Santoni en Tod’s.”

Daarnaast noemt Baan schaalvergroting als een groot voordeel van de deal. “Het vergroten van die schaal is in onze optiek essentieel om gezond te blijven opereren in deze tijd en bestaansrecht te hebben in de toekomst.” Van den Assem heeft 10 winkels, die onder eigen formule blijven opereren. Voormalig eigenaren Berry en Leo van den Assem blijven actief bij het bedrijf, verantwoordelijk voor respectievelijk de inkoop en de winkels.

Baan ziet veel kansen om Van den Assem verder te laten groeien. Zo wordt nog dit jaar een elfde winkel geopend en sluit hij meer openingen in de toekomst niet uit. Daarnaast wordt Van den Assem – net als eerder Omoda zelf – getransformeerd tot fashionretailer. “Naast een selectie van een aantal van onze huidige kledingmerken, zijn onze inkopers achter de schermen bezig om een unieke kledingcollectie voor de Van den Assem-klant samen te stellen”, zegt Baan.

Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Van den Assem worden samengevoegd met die van Omoda in Zierikzee. Daarbij komen op het hoofdkantoor enkele functies te vervallen. Volgens Baan gaat het om ‘enkele procenten’ van het totaal. In de winkels en logistiek verdwijnen geen banen.

Meer weten over de overname van Van den Assem door Omoda? Lees hier het uitgebreide verhaal.
 

Reacties 2


Hans Zande 27 feb, 17:54

Zo zie je maar weer en een mooie webwinkel naast je fysieke winkel ook niet de oplossing is. En niemand kan zeggen dat die Assen winkels er niet mooi uitzagen.


Willem Vuyk 2 mrt, 08:28

Ik zag bij vd Assem vooral uitverkoop rekken. De echte vine de fleur is er al lang vanaf.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!