Macy’s gaat nog 150 filialen sluiten

Macy’s gaat nog 150 filialen sluiten

De komende 3 jaar valt het doek voor 150 filialen van warenhuisketen Macy’s. Eerder werd gemeld dat het bedrijf 5 winkels dicht zou doen. De nieuwe sluitingen komen daar bovenop, zo meldt Reuters.

De retailer had aan het einde van het vierde kwartaal nog 718 locaties. Dat zijn er veel minder dan vroeger. Sinds 2016 werden er al 170 vestigingen gesloten. Welke locaties er nu verkocht worden, is door het bedrijf nog niet bekendgemaakt. De te verkopen activa van de 150 vestigingen moet tegen het einde van 2026 in totaal zo’n 600 tot 750 miljoen dollar hebben opgeleverd.

De andere merken van het moederbedrijf van Macy's doen het beter. De zusterbedrijven krijgen er namelijk de komende 3 jaar wel filialen bij. Macy's, Inc. verwacht 15 Bloomingdale's-locaties te openen. Ook zouden er ten minste 30 nieuwe Bluemercury-winkels op de planning staan om de groei van de beter presterende luxemerken te versnellen.

Macy’s heeft het al langer moeilijk en staat in de etalage. Een miljardenbod werd recent nog afgewezen, maar het bestuur gaat ervan uit dat een geschikte kandidaat zich nog wel meldt. De 5,8 miljard die werd geboden was ‘niet financieel aantrekkelijk genoeg.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!