'Moederbedrijf Hans Anders staat te koop'

'Moederbedrijf Hans Anders staat te koop'

Nexeye, het moederbedrijf van Hans Anders en Eyes + More, staat in de etalage. Ook zou het eerste bod, afkomstig van een Amerikaanse investeringsmaatschappij, al binnen zijn om de optiekketen over te nemen. Dat zeggen diverse bronnen tegen het FD

Investeringsmaatschappij 3i, ook eigenaar van Action, zou het bedrijf in de etalage hebben gezet. Vorige week dinsdag zouden de eerste indicatieve biedingen zijn ingediend. Zo zou Amerikaanse investeringsmaatschappij Ares Management volgens de bronnen alvast een eerste bod hebben uitgebracht op Nexeye. Financiële details zijn niet bekend. 

Volgens het FD worden de komende tijd definitieve biedingen op de van oorsprong Nederlandse optiekketen verwacht. Zowel 3i als Ares hebben niet gereageerd op vragen van de zakenkrant.

Hans Anders Retail Group
De optiekketen is sinds 2017 in handen van 3i, toen het bedrijf van Alpinvest werd overgenomen. Anderhalf jaar werd Hans Anders Retail Group omgedoopt tot Nexeye, om zijn internationale groei kracht bij te zetten. “Als mensen ons vergelijken met GrandVision vind ik dat helemaal niet erg", zei ceo Bart van den Nieuwenhof toen over de strategiewijziging.

De afgelopen jaren verdubbelde het aantal winkels van 370 naar ruim 720. Het bedrijf is in 5 landen actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!