Albert Heijn test met regionaal winkelverbod

Albert Heijn test met regionaal winkelverbod

Albert Heijn experimenteert in Gelderland met een regionaal winkelverbod om diefstal terug te dringen. 12 filialen in de regio Arnhem slaan hiervoor de handen ineen, schrijft De Gelderlander.

Wie voortaan iets steelt in 1 van de deelnemende supermarkten, krijgt een winkelverbod in dat filiaal en een waarschuwing voor de andere 11 locaties. Bij een volgende overtreding is de dief in alle 12 winkels niet meer welkom. Albert Heijn werkt voor deze proef samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het collectieve winkelverbod is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lokale winkelverboden bestaan al langer, maar een regionale aanpak is nieuw. “Ondanks tal van maatregelen zien we een toename van het aantal winkeldiefstallen”, zegt een woordvoerder van Albert Heijn tegen De Gelderlander. Daarnaast ziet de winkelketen een ‘zorgelijke toenemende verharding in de maatschappij waar onze supermarkten helaas ook mee te maken hebben’.

Het aantal winkeldiefstallen lag vorig jaar op het hoogste niveau in 10 jaar tijd. Verschillende retailers namen al extra maatregelen. Zo verminderde Action het aantal zelfscankassa’s en zet Jumbo meer camera’s en controles in. Winkelcentrum Hoog Catharijne voerde een zwarte lijst in, waarmee dieven een collectief verbod voor het hele winkelcentrum kunnen krijgen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!