Superdry in onderhandeling over nieuwe lening

Superdry in onderhandeling over nieuwe lening

Superdry is in gesprek met kredietverstrekker Hilco voor een nieuwe lening van 20 miljoen pond. Het modemerk hoopt zich op die manier extra liquiditeit te verschaffen.

Daarmee klopt Superdry aan bij de partij bij wie het al een lening van 100 miljoen pond heeft. De 2 partijen zouden volgens verschillende Engelse media al in een vergevorderd stadium van de onderhandeling zitten. Het zou daarbij ook gaan over een verlenging van de vervaldatum van de huidige lening.

Het nieuws over de nieuwe lening komt vlak nadat bekend is geworden dat oprichter Julien Dunkerton langer de tijd krijgt om gesprekken te voeren over de verkoop van het merk. Op 29 maart moet er duidelijkheid zijn over een eventuele overname.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De marktwaarde van het bedrijf is ook fors afgenomen.

Superdry is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het modemerk 18 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!