Hornbach ziet winst en omzet dalen, wel groei in Nederland

Hornbach ziet winst en omzet dalen, wel groei in Nederland

Doe-het-zelfketen Hornbach zag in het afgelopen boekjaar zowel zijn winst als zijn omzet dalen. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de Duitse retailer. Het marktaandeel in Nederland groeide wel.

De winst (aangepaste ebit) van Hornbach over het gebroken boekjaar 2023/2024, lopende tot februari, komt uit op 254 miljoen euro. Dat is een daling van 12 procent ten opzichte van 2022/2023, toen het bedrijf nog 290 miljoen euro winst maakte.

De omzet van de totale Hornbach Group was in 2023/2024 6,2 miljard euro. Dat is een daling van 1,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het grootste deel van die omzet komt van Hornbach Baumarkt AG: 5,8 miljard euro. Ook dat is 1,1 procent lager dan een jaar eerder. De onlineomzet van het Duitse familiebedrijf bedroeg 732 miljoen euro, 12,7 procent van de totale omzet.

Marktaandeel
Het marktaandeel in Nederland is gegroeid. Over het afgelopen kalenderjaar lag dit op 27,1 procent, maar in december 2023 was het al 28,7 procent. Voor de Nederlandse markt zijn geen specifieke omzet- en winstcijfers bekend. De doe-het-zelfketen is sinds 1997 in ons land actief en heeft hier 19 locaties. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!