Central Group zet in op overname Signa

Central Group zet in op overname Signa

De Thaise Central Group is de belangrijkste gegadigde om het failliete Signa over te nemen. Dat melden diverse Duitse media. In totaal zouden 12 partijen zich hebben gemeld.

Central Group wordt door het verleden van de bedrijven gezien als de belangrijkste kanshebber om het Signa-belang in de winkelbedrijven over te nemen. Zo kochten de 2 investeringsgroepen in 2022 samen Selfridges. Daar vallen, naast de Britse luxewarenhuizen, ook de Bijenkorf en het Duitse KaDeWe onder. Die laatste vroeg, mede door de perikelen bij Signa, eind januari eveneens faillissement aan.

Central Group wil in de nieuwe constructie 60 procent van Selfridges in handen krijgen en de bedrijfsvoering zelf gaan bepalen. De overige 40 procent komen dan in handen van het Saoedische investeringsfonds PIF, die eerder al een belang van 10 procent in het bedrijf had. Hoeveel er voor de overname van de aandelen wordt betaald, is niet bekend.

Voor het failliete Signa wordt momenteel in delen naar kopers gezocht. Zo werd 2 weken geleden bekend dat er zich overnamekandidaten voor Galeria Karstadt Kaufhof hadden gemeld. De warenhuisketen, waar ook het Belgische Inno onder valt, verwacht deze maand uitsluitsel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!