KaDeWe vraagt faillissement aan

KaDeWe vraagt faillissement aan

De KaDeWe Group, bekend van het Berlijnse warenhuis KaDeWe, heeft een faillissement aangevraagd. KaDeWe is daarmee het volgende onderdeel van de Signa Holding dat in de problemen komt.

De rechtbank in Charlottenburg heeft de insolventieprocedure goedgekeurd. Volgens curator Christian Graf Brockdorff heeft het bedrijf faillissement aangevraagd vanwege ‘exorbitant hoge huurprijzen’ van het warenhuispand, die worden gevraagd door Signa Holding. Deze huurprijzen maakte 'duurzame winstgevendheid' onmogelijk. 

Tegenover het Duitse Merkur stelt Brockdorff dat hij er ‘alle vertrouwen in heeft dat het bedrijf met succes voort kan worden gezet’. Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig open blijven. Onder de KaDeWe Group vallen naast het Berlijnse warenhuis ook Oberpollinger in München en Alsterhaus in Hamburg.

Signa
De Thaise holding is voor 50 procent eigenaar van KaDeWe en zit zelf al langer in de financiële problemen. Signa zelf is inmiddels al insolvent verklaard, evenals de vastgoeddochters van het bedrijf. Ook het Duitse Galeria Karstadt Kaufhoff werd meegesleurd als onderdeel van de Signa Holding en vroeg faillissement aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!