SoLow wil winkels openen in Duitsland en Frankrijk

SoLow wil winkels openen in Duitsland en Frankrijk

"We zijn al onze verpakkingen aan het internationaliseren en we bereiden ons organisatorisch voor", zegt ceo Gert-Jan Becks tegen RetailTrends.

Discountketen SoLow is in Nederland de 50 locaties gepasseerd en gaat op termijn uitbreiden naar Wallonië, Frankrijk en Duitsland. "Hiervoor zijn we al onze verpakkingen aan het internationaliseren en we bereiden ons organisatorisch voor", zegt ceo Gert-Jan Becks tegen RetailTrends.

De koopjesketen is zowel in Nederland als in Vlaanderen bezig aan een opmars. SoLow heeft nu 51 winkels in Nederland en 5 in Vlaanderen. In 2025 voorziet Becks uitbreiding naar Duitsland; Frankrijk staat voor 2026 op de planning.

Meer dan 50
De formule, die sinds 2021 in handen is van investeringsmaatschappij Vendis Capital, heeft sindsdien 23 winkels geopend. Alleen al in 2023 kwamen er 14 nieuwe locaties bij: 7 winkels werden nieuw geopend en 7 franchisewinkels werden overgenomen. Hoewel de ceo 2 jaar geleden nog meldde ruimte te zien voor maximaal zo'n 50 vestigingen, is de lat nu hoger gelegd. 

Becks verklaart tegen het einde van het jaar verder uit te breiden. "We zoeken hiervoor relatief grote winkelruimtes van zo'n 750 vierkante meter op A1-locaties in grote en middelgrote steden met veel bezoekers. Dat is, wat je wellicht niet zou verwachten, nog best lastig gebleken."
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!