The Body Shop op zoek naar deal met schuldeisers

The Body Shop op zoek naar deal met schuldeisers

The Body Shop ziet mogelijkheden om een herstructureringsproces te starten. De bewindvoerders hebben daarvoor voorstellen gedaan aan de schuldeisers van de failliete cosmeticaketen, aldus Sky News.

Doordat The Body Shop insolvent is, hoopt de keten gebruik te kunnen maken van een zogenoemde company voluntary arrangement (CVA). Daarmee worden schuldeisers over een bepaalde periode terugbetaald terwijl het bedrijf de activiteiten kan voortzetten. Als dit slaagt, zullen er geen verdere winkelsluitingen nodig zijn, aldus de bewindvoerders. Als er geen akkoord komt, zijn de bewindvoerders genoodzaakt om het bedrijf en de bijbehorende activa in de verkoop te zetten. 

Halverwege februari kwam The Body Shop in zwaar weer in thuismarkt Verenigd Koninkrijk. Een groot deel van de winkels is daar inmiddels dicht. Ook in Duitsland en België werd faillissement aangevraagd door het bedrijf.

In Nederland zijn de winkels nog wel open, maar is de webshop gesloten. Ruim een maand geleden vertelde een woordvoerder dat de website op korte termijn weer live ging, maar daar is het nog niet van gekomen. Het is niet bekend wat de consequenties voor de Nederlandse tak zijn als er een herstructurering of verkoop plaatsvindt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!