Bijenkorf-eigenaar neemt KaDeWe over

Bijenkorf-eigenaar neemt KaDeWe over

Het Berlijnse warenhuis KaDeWe komt in handen van de Central Group. Volgens het Duitse Handelsblatt heeft de Thaise investeringsmaatschappij het failliete warenhuis voor 1 miljard euro overgenomen van het eveneens failliete Signa. 

KaDeWe Group, waar het Berlijnse warenhuis onder viel, werd eind januari failliet verklaard vanwege ‘exorbitant hoge huurprijzen’ van het pand die werden gevraagd door Signa Holding. Deze huurprijzen maakte 'duurzame winstgevendheid' onmogelijk. 

Met de recente overname van Central Group komt het Berlijnse Kaufhauf Des Westens in dezelfde portefeuille als Bijenkorf-moeder Selfridges Group. Tot voor kort was Signa Holding (mede)eigenaar van deze ketens, tot het bedrijf eind vorig jaar in de problemen kwam en faillissement aanvroeg. Mede-eigenaar Central Group kocht vervolgens ook de resterende aandelen.

De overname geldt vooralsnog niet voor alle onderdelen van het bedrijf. Onder KaDeWe Group vallen ook Alsterhaus (Hamburg) en Oberpollinger (München); het is nog niet bekend wat er met deze bedrijfsonderdelen gaat gebeuren.  

Dit is het culturele erfgoed van KaDeWe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!