Rituals ziet winst met 60 procent toenemen

Rituals ziet winst met 60 procent toenemen

Het Nederlandse cosmeticamerk boekte afgelopen jaar een winst van 183,5 miljoen euro.

Rituals heeft vorig jaar een winst van 183,5 miljoen euro geboekt. Dat is een stijging van ruim 60 procent ten opzichte van 2022, toen de nettowinst 112,5 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit het jaarverslag van het cosmeticamerk. 

Eerder werd duidelijk dat de omzet van Rituals met 22 procent was gestegen vergeleken met het jaar ervoor, waardoor het bedrijf opnieuw een recordomzet noteerde. De grote stijging was volgens het Nederlandse cosmeticamerk te danken aan een combinatie van sterke autonome groei en de opening van nieuwe locaties. 

Thuismarkt Nederland is nog goed voor bijna 16 procent van de omzet. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn met 561 miljoen goed voor bijna een derde van de omzet en de Benelux met zo’n 394 miljoen. Ook de groei van de onlineverkopen zette door met 14 procent naar 262 miljoen euro, goed voor ongeveer 15 procent van de totale omzet.

Nieuwe winkels
Het Nederlandse cosmeticamerk opende vorig jaar 147 nieuwe winkels. 50 winkels verhuisden binnen dezelfde stad. Daarnaast deed het merk zijn intrede in Azië en opende het winkels in landen als Maleisië, Thailand, Singapore en China. Het totale aantal vestigingen kwam uit op 1.125, waarvan 70 franchisevestigingen. Het bedrijf heeft daarnaast 3.900 locaties in warenhuizen, parfumeriewinkels en vliegvelden.

Oprichter en ceo Raymond Cloosterman kondigde eerder aan dat Rituals in 2024 nog eens 250 winkels wil openen. In Azië zouden er tussen de 20 en 30 vestigingen bij moeten komen. Rituals hoopt dit jaar een omzet van 2 miljard euro te behalen. 
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!