Flink trekt alsnog de stekker uit Frankrijk

Flink trekt alsnog de stekker uit Frankrijk

Flitsbezorger Flink trekt zich alsnog terug uit Frankrijk. Een jaar nadat het flitsbedrijf in de eerste instantie wilde vertrekken en toen afgeslankt verder ging in het land, is de exit definitief. Dat meldt het Franse persbureau AFP. 

De flitsbezorger heeft in de rechtbank van Parijs de liquidatie van Flinks Franse B.V. georganiseerd. Daarmee hoeft het bedrijf niet meer te voldoen aan zijn betalingsverplichtingen, en zijn 218 medewerkers ontslagen. Een jaar geleden werd de Franse tak van het flitsbedrijf al onder curatelen geplaatst.

Regelgeving
De initiële aankondiging van Flink dat het uit Frankrijk wilde vertrekken, had alles te maken met de gewijzigde regelgeving in het land. De regering bepaalde eerder in 2023 dat de zogenoemde darkstores van flitsbezorgers magazijnen zijn en geen bedrijven. Dat maakt voor gemeenten de weg vrij om ze op bepaalde locaties te weren. "Ons model werkt alleen als we dicht bij onze klanten zijn", zei ceo Guillaume Luscan toen.

Nadat Flink France onder curatelen stond, werd het uiteindelijk overgenomen door ceo Luscan, het Duitse moederbedrijf en het Algerijnse Yassir. Door de overnames kon ook de helft van het personeel bij het bedrijf blijven werken, wat neerkwam op zo'n 270 werknemers. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!