‘100 miljoen aan investeringen voor Galeria’

‘100 miljoen aan investeringen voor Galeria’

De nieuwe eigenaar van Galeria, NRDC Equity partners, wil 100 miljoen euro investeren in de warenhuizen. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel.

De Duitse warenhuisketen, die sinds vorige week officieel zijn naam veranderd heeft van Galeria Karstadt Kaufhof naar enkel Galeria, kan de resterende filialen daarmee gaan moderniseren en ombouwen. Het geld komt de komende 2 tot 3 jaar beschikbaar voor het bedrijf. De nieuwe eigenaar had hadden al bekendgemaakt te willen investeren in de keten, maar het bedrag was nog onbekend.

NRDC Equity Partners, eigenaar van onder andere Hudson's Bay, nam Galeria over van Signa Holding. De investeringsmaatschappij heeft al bekendgemaakt dat 16 van de 92 warenhuizen hun deuren zullen sluiten. Galeria verdwijnt daarmee volledig uit onder andere Essen en Mainz. In een aantal steden, waaronder Keulen en Trier, sluit een deel van de locaties.

Galeria is de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het concern ontstond toen de 2 warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!