‘Superdry bereidt noodverkoop voor’

‘Superdry bereidt noodverkoop voor’

De Britse modeketen Superdry bereidt een noodverkoopproces voor. De reden is dat de schuldeisers van de keten mogelijk een nieuwe geldinjectie blokkeren, zo meldt Sky News.

Het nieuwe plan, dat nog door de schuldeisers moet worden goedgekeurd, betreft een kapitaalinjectie van 10 miljoen pond door oprichter Julian Dunkerton. Door deze geldinjectie kan de moderetailer faillissement voorkomen. Mochten de schuldeisers hier echter niet mee akkoord gaan, dan rest alleen nog een noodgedwongen verkoop van het bedrijf. Deze zou binnen 4 weken moeten zijn afgerond.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. Vorige maand werd al bekend dat Dunkerton bezig was om het bedrijf van de beurs af te halen en kapitaal te verzamelen. Dit om te voorkomen dat de Britse retailer onder curatele komt.

Superdry is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het modemerk 18 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!