Macy's zit weer (voorzichtig) in de lift

Macy's zit weer (voorzichtig) in de lift

Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder hard zien dalen dan verwacht (3 procent). Ook lijken de kostenbesparende maatregelen zijn vruchten af te werpen, becijfert Reuters. De omzetverwachting voor 2024 is met 100 miljoen dollar verhoogd. 

De Amerikaanse warenhuisketen heeft het al langer moeilijk. In februari kwam het bedrijf onder leiding van nieuwe ceo Tony Spring met een turnaroundplan. De komende jaren moet er 100 miljoen dollar aan kosten worden bespaard, en gaan er 150 winkels dicht. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: Macy's zag de kosten met 39 miljoen dollar dalen tot 1,9 miljard in totaal. 

“Het is onze taak om goed te zijn in wat we doen. Ons assortiment moet modern zijn, onze uitvoering moet beter", verklaarde Spring aan Business of Fashion

Ondanks dat de holding boven Macy's (Macy's Inc) flink wat warenhuizen wil sluiten, staan er voor dit jaar alweer nieuwe openingen op de planning. Zo komen er dit jaar een 15 Bloomingdales-filialen en 30 Bluemercury-winkels bij. Beide ketens deden het beter dan de traditionele warenhuizen van Macy's.

Te koop
Macy's staat in de etalage. Een miljardenbod werd recent nog afgewezen, maar het bestuur gaat ervan uit dat een geschikte kandidaat zich nog wel meldt. De 5,8 miljard die werd geboden was ‘niet financieel aantrekkelijk genoeg.’ Volgens persbureau Reuters is het bedrijf bezig met een deal met investeerder Arkhouse Management, ter waarde van zo'n 6,6 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!