'Traditionele servicebalies verdwijnen uit supermarkten'

'Traditionele servicebalies verdwijnen uit supermarkten'

Met het aanstaande tabaksverbod voor supermarkten schrappen of veranderen veel supermarktketens hun servicebalie. Zowel Albert Heijn en Jumbo als Coop en Dirk passen de traditionele servicebalie aan. Dat blijkt uit een rondgang van Nu.nl.

Sommige supermarktketens vervangen de ouderwetse servicebalie voor een servicepunt. Zo opent Jumbo servicepunten bij de zelfscankassa's, waar klanten terecht kunnen voor vragen of advies.

Dit geldt ook voor een deel van de supermarkten van Albert Heijn, waar tabaksproducten in de eigen winkels sinds begin dit jaar niet meer verkrijgbaar zijn. De keten experimenteert met het openen van servicepunten nabij de zelfscans, in nieuwe of verbouwde winkels. In sommige filialen wordt de servicebalie verkleind. 

Discountketen Dirk heeft zijn traditionele balie ingeruild voor een kleinere variant. De keten zag al langer een daling in de verkoop van loten, cadeau- en telefoonkaarten, postzegels en kranten en tijdschriften. "In combinatie met het stoppen van de verkoop van tabak hebben we besloten dat de servicebalie niet langer nodig is", aldus een woordvoerder. Ook Plus en Coop verkleinen de servicebalies en zetten er minder medewerkers op. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!