'Ruim de helft La Place-vestigingen jarenlang verlieslatend'

'Ruim de helft La Place-vestigingen jarenlang verlieslatend'

De ruim 40 La Place-vestigingen die werden geëxploiteerd door cateringbedrijf Vermaat, waren jarenlang verlieslatend. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z, op basis van jaarrekeningen van de cateraar.

In 2021 droeg Jumbo de exploitatie van 44 La Place-restaurants over aan horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep. Zodoende werd het restaurantconcept verder ontwikkeld onder Vermaat, en kon de supermarktketen zich richten op gemaksformules als La Place Express en de uitrol van producten in de supermarkten.

Uit de jaarrekeningen blijkt dat de restaurants van La Place in het jaar van de overname een gezamenlijk verlies leden van bijna 3,2 miljoen euro. In 2022 was dit 1,2 miljoen euro. Ook blijkt dat het eigen vermogen binnen het bedrijfsonderdeel in dit jaar met 4,3 miljoen euro in de min stond, waarna Vermaat enkele verlieslatende vestigingen sloot. Of dit zijn vruchten heeft afgeworpen, is onduidelijk. Over 2023 heeft het bedrijf (nog) geen cijfers gedeponeerd. 

Verzelfstandigen
Jumbo kondigde deze week aan La Place te willen verzelfstandigen. De foodketen zette vorig jaar in totaal 133 miljoen euro om, waarmee La Place op hetzelfde niveau terechtkwam als vóór de coronacrisis. Volgens Jumbo-ceo Ton van Veen heeft La Place als zelfstandige organisatie meer ruimte om te groeien. 

“La Place kan in mijn optiek alleen zelfstandig groeien naar wat het ooit was", zegt retailexpert Rupert Parker BradyWeg uit Veghel, terug naar het midden van Nederland, en zo ruimte krijgen om te groeien. Zelfstandig, met het liefst een bruidsschat”,

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!