Nu digitale technologie een integraal onderdeel van ons leven is geworden, nemen ook de digitale risico’s toe. Het waarborgen van de veiligheid van systemen en gegevens is van essentieel belang voor het succes en de reputatie van retailers. In dit artikel legt chief information security officer Victor Godthelp uit hoe Valk Solutions de veiligheid bewaakt.


Cybersecurity is niet langer een optionele investering voor het bedrijfsleven. Het is een absolute noodzaak geworden om gegevens, vertrouwen van klanten, operationele continuïteit, naleving van wet- en regelgeving en bescherming tegen financiële schade te borgen. Dagelijks komen nieuwe digitale kwetsbaarheden aan het licht. Steeds vaker lezen we nieuwsartikelen met voorbeelden van aanvallen waarbij bedrijfskritische gegevens zijn gelekt. Deze aanvallen worden niet langer uitgevoerd door hobbyïsten, maar door professionals die gespecialiseerd zijn in hacken.


Om de cybersecurity van organisaties te verbeteren, heeft de Europese Unie met NIS2 nieuwe richtlijnen uitgegeven voor Netwerken Informatiebeveiliging. De richtlijn verplicht het bedrijfsleven om passende cybersecuritymaatregelen te implementeren en incidenten te melden aan nationale autoriteiten.

 

Twee certificaten

Bij Valk Solutions werkt iedereen volgens een breed en actueel informatiebeveiligingsbeleid dat is voorzien van twee certificaten ISO 27001 en ISAE3402 Type II. Deze certificaten houden een voortdurende inspanning in om systemen en gegevens te beschermen tegen kwaadwillende aanvallen en onbedoelde fouten. Het omvat het implementeren van beveiligingsmaatregelen, het regelmatig bijwerken van software, het trainen van medewerkers, het monitoren van netwerken en het voortdurend verbeteren van beveiligingspraktijken.


Als operationeel directeur en chief information security officer (CISO) rust bij mij de verantwoordelijkheid om een effectief en uitgebreid cybersecuritybeleid te ontwikkelen, te implementeren en te handhaven. Aan mij de taak om de risico’s voor de digitale infrastructuur van het bedrijf te identificeren, evalueren en beheren en proactieve maatregelen te nemen. Daarbij werk ik nauw samen met security officer Esther Fool. Samen met andere stakeholders coördineren we de dagelijkse beveiligingsactiviteiten, geven we awareness-trainingen en gebruiken we diverse monitoringtools.

 

 

“Als CISO sta ik garant voor een voortdurende inspanning om systemen en gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen.”
Victor Godthelp, Valk Solutions

 

 

Stap voor blijven

Vanuit Valk Solutions doen we er alles aan om cybercriminelen een stap voor te blijven. Het is fijn om onderdeel te zijn van de Genii Software Group, waarmee state of the art tooling beschikbaar is gekomen. Een voorbeeld is onze nieuwe EPDR-tool (endpoint protection, detection & response), die in feite een extra laag bovenop de bestaande maatregelen vormt en een brede bescherming biedt tegen de modernste cyberaanvallen.


In de strijd tegen cybercriminaliteit zal Valk Solutions schouder aan schouder met u optrekken. Als retailer bent u gewend om te investeren in fysieke beveiligingsmaatregelen zoals een mistgenerator voor de kluis, rolluiken en diefstalpreventie. Maar hoe zit het met de digitale veiligheid in uw organisatie? Het is een wijdverbreid misverstand dat kleinere ondernemingen niet worden aangevallen. Cybercriminelen hanteren geautomatiseerde methoden om kwetsbaarheden te vinden en aan te vallen. Het is daarom belangrijk voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte, om zich bewust te zijn van de risico’s en treffende maatregelen te nemen. Daarmee kunt u veel problemen voor zijn.