Discounter MyPrice wil verder uitbreiden in Europa

Discounter MyPrice wil verder uitbreiden in Europa

De Russische supermarktketen Mere wil onder de naam MyPrice uitbreiden in Europa. Nadat het eerder al winkels in België aankondigde, wil het nu verder uitbreiden naar Duitsland en Frankrijk, zo meldt Gondola.

De eerste MyPrice opende in België halverwege februari. Er werd toen gesproken over 3 winkels bij onze zuiderburen. Inmiddels stelt de Russische discounter dat de supermarktketen eind dit jaar zeker 10 vestigingen wil hebben in België.

MyPrice heeft momenteel 4 filialen bij onze zuiderburen. De winkels lopen naar eigen zeggen goed en er is vraag naar meer filialen. Wanneer de uitbreiding richting Duitsland en Frankrijk komt zegt het bedrijf nog niet.

Het is voor MyPrice de tweede keer dat het probeert in België winkels te openen. De Russische discounter sloot, toen nog onder de naam Mere, in het najaar van 2022 zijn enige filiaal in Opwijk. Dat bleek ‘commercieel onvoldoende rendabel’.

In België ligt MyPrice nog wel onder het vergrootglas van de Economische Inspectie. De discounter, met Russische roots, moet zich houden aan de sancties die tegen het thuisland gelden. Volgens de discounter zelf voldoet het aan alle regels en importeert het producten uit de Europese Unie en Oekraïne.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!