Russische discounter Mere blijft uitbreiden in Europa

Russische discounter Mere blijft uitbreiden in Europa

De Russische discounter Mere maakt in verschillende concepten zijn terugkeer op de Europese markt. Volgens Lebensmittel Zeitung is de volgende markt waarin het bedrijf uitbreidt die van Hongarije.

De supermarktketen wil in het aankomende jaar 15 filialen openen in het Oost-Europese land. Binnen 5 jaar moeten dat er 100 zijn, zo meldt het Duitse medium.

Het Russische Mere zat voordat het thuisland de oorlog met Oekraïne begon, verspreid in Europa. Na de inval trok het zich uit meerdere landen terug, waaronder uit Duitsland en Polen.

MyPrice
Ook in België probeerde Mere voorheen al voet aan de grond te krijgen, maar sloot al na 3 maanden. Onder een nieuwe naam, MyPrice, is het merk inmiddels teruggekeerd bij onze zuiderburen. Onder die naam wil het bedrijf ook weer vestigingen openen in Duitsland en Frankrijk. Of er in Nederland ook sprake is van mogelijke winkels, is nog niet bekend.

MyPrice ligt op dit moment, door zijn Russische roots, in meerdere Europese landen onder een vergrootglas. Het bedrijf moet zich, als het in landen van de Europese Unie vestigt, wel houden aan de sancties tegen Rusland. Zowel Frankrijk, Duitsland, België als Hongarije vallen onder deze wetgeving. Volgens de discounter zelf voldoet het aan alle regels en importeert het producten uit de Europese Unie en Oekraïne.

Reacties 1


19 jun, 19:43

Waarom altijd van die twijfelende en halve maatregelen? Een Russisch bedrijf vestigt en breidt zich uit in de eu? Hoe kan dit toch ....wegsturen ....nu

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!