Van Lier schrijft rode cijfers

Van Lier schrijft rode cijfers

Van Lier heeft zijn winst zien verdampen: het afgelopen (gebroken) boekjaar leed het 423.000 euro verlies. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het Nederlandse schoenenmerk, waarover Quote als eerste bericht.

Het Nederlandse schoenenmerk zag zijn omzet met zo'n 10 procent stijgen, van 13,6 tot 15 miljoen euro. Voor het komende jaar mikt Van Lier op een omzet van zo'n 15 miljoen euro. Ook verwacht het Nederlandse bedrijf dan weer zwarte cijfers te schrijven: komend jaar moet er zo'n 7 ton winst overblijven.

Dat het bedrijf het afgelopen jaar verlies heeft gedraaid, is volgens Van Lier te wijten aan grote kostenstijgingen, op het gebied van huisvesting, marketing en ict. Ook meldt mede-eigenaar Geert van Spaendonck aan Quote dat de verkoop van sneakers de afgelopen maanden sterk terugliep door het regenachtige weer in Nederland.

RetailTrends Media viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum met een extra feestelijke editie van RetailTrends Live. Pioniers als Christina van Spaendonck (Van Lier), Tom Peeters (Crisp) en Jan Baan (Omoda) delen het podium met doorgewinterde topretailers Wouter Kolk (Ahold Delhaize), Ton van Veen (Jumbo) en Raymond Cloosterman (Rituals). Meer informatie over de line-up én kaarten vind je hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!