Lidl stuurt eerste waterstof-wagen de weg op

Lidl stuurt eerste waterstof-wagen de weg op

Discountsupermarkt Lidl heeft zijn eerste vrachtwagen op waterstof ingezet in zijn logistiek. De primeur is voor Frankrijk.

Naar eigen zeggen is de discounter de eerste retailer die een vrachtwagen op waterstof de weg op stuurt. Het gaat vooralsnog om 1 vrachtwagen, die levert aan Lidl-supermarkten in de regio Nantes. Het voertuig heeft een actieradius van zo'n 400 kilometer en wordt voorzien van hernieuwbare groene waterstof. 

“We zijn er trots op dat we dit eerste groene waterstofvoertuig op de weg hebben gezet: een belangrijke stap in ons streven naar de energietransitie”, zegt Xavier Pierre, verantwoordelijik voor Lidls logistiek in Frankrijk. Hiervoor is de supermarktketen een samenwerking aangegaan met 2 transportbedrijven.

De Duitse discounter is van plan om al zijn supermarkten vóór 2030 fossielvrij te bevoorraden. Zo ook in Nederland, waar de discounter sinds kort volledig elektrisch bevoorraadt. Met het uitfaseren van bestaande vrachtwagens, loopt Lidl naar eigen zeggen voor op andere supermarktketens in Nederland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!