Superdry verdwijnt van de beurs

Superdry verdwijnt van de beurs

Superdry is begonnen met zijn herstructureringsplan. De eerste stap van de Britse fashionretailer isis het verdwijnen van de Londense beurs. Maandag 15 juli is de laatste handelsdag in het merk.

Het schrappen van de beursgang volgt op eerdere rechterlijke goedkeuring van het plan om te herstructureren. Eerder waren de schuldeisers en aandeelhouders hier al mee akkoord gegaan. Na het schrappen van de beursgang krijgt Superdry een kapitaalinjectie van oprichter Julian Dunkerton.

De volgende maatregel in de reeks zal een huurverlaging van de winkelpanden zijn. Op deze manier hoopt het bedrijf geen van zijn 36 winkels in het Verenigd Koninkrijk te hoeven sluiten. Ook de buitenlandse vestigingen, waaronder de 18 in Nederland, moeten op deze manier gespaard blijven van verdere problemen.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De Britse moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!