Superdry krijgt groen licht voor herstructurering

Superdry krijgt groen licht voor herstructurering

Superdry heeft goedkeuring van de rechter gekregen om verder te herstructureren. Daardoor mag het bedrijf formeel aan de slag met de aangekondigde plannen.

De goedkeuring van de rechter volgde op eerdere goedkeuringen vorige week van zowel de schuldeisers als de aandeelhouders van het bedrijf. Dit was de laatste horde die genomen moest worden om de plannen te laten doorgaan.

Winkelsluitingen voorkomen
Nu mag Superdry zijn beursnotering schrappen, krijgt het merk een kapitaalinjectie van oprichter Julian Dunkerton en worden er huurverlagingen van winkelpanden doorgevoerd. Die zou op sommige plaatsen zelfs tot 0 worden verlaagd, zo meldt Retail Gazette. Het bedrijf hoopt met deze maatregelen geen van zijn 36 winkels in het Verenigd Koninkrijk te hoeven sluiten. Ook de buitenlandse vestigingen moeten op deze manier gespaard blijven van verdere problemen.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De Britse moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het 18 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!