Jumbo groeit vooral in België

Jumbo groeit vooral in België

De omzet van Jumbo Food Group is in het eerste halfjaar van 2024 met 1 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2023. In België steeg de omzet ten opzichte van vorig jaar meer dan 20 procent.

De gehele groep noteerde in de eerste 6 maanden van 2024 een omzet van 6 miljard euro. Dat was in de eerste helft van vorig jaar nog 5,96 miljard euro. De stijging van 1 procent is fors minder dan de stijging van vorig jaar (8 procent). Volgens Jumbo kwam dat mede doordat er werd ingezet op prijsverlagingen voor een bedrag van ruim 100 miljoen euro. Bovendien daalde de tabaksomzet met 60 miljoen euro. Het marktaandeel van de supermarktketen is onveranderd (21 procent).

De e-commercetak van de supermarkt is qua omzet gelijk gebleven. Net als vorig jaar noteerde het daarin een halfjaaromzet van 396 miljoen euro. De supermarktketen zet nog wel steeds in op groei van deze tak. Inmiddels kan 99 procent van de huishoudens in Nederland Jumbo-boodschappen laten thuisbezorgen. La Place, dat sinds begin juni verzelfstandigd is, noteert een kleine omzetstijging: van 69 miljoen euro in de eerste helft van 2023 naar 71 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2024.

In de jaarcijfers over 2023 meldde Jumbo een schadepost van 100 miljoen betreffende diefstal van producten. De supermarktketen kondigde daarop maatregelen aan. Die werpen nu zijn vruchten af. Volgens de supermarktketen is de schade met 30 procent verminderd.

België
In België is de omzet van de supermarktketen in het eerste 28 weken met ruim 20 procent gegroeid tot boven de 200 miljoen euro. Deze groei is voor het grootste deel toe te schrijven aan hogere omzetten in de bestaande vestigingen. Jumbo heeft momenteel 33 winkels in België. Daar komen er nog 5 bij, waaronder een foodmarkt in Gent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!