Fest is failliet, gedeeltelijke doorstart 'op een haar na' rond

Fest is failliet, gedeeltelijke doorstart 'op een haar na' rond

Het Nederlandse woondesignmerk Fest is onlangs failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Curator Ernst-Jan Beerdsen zegt tegen Het Parool dat een gedeeltelijke doorstart bijna rond is. Wel is het de vraag welke van de winkels worden overgenomen. 

Naast een webshop en 100 verkooppunten, heeft Fest 7 winkels, waarvan 2 in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Antwerpen, Gent en Brussel. Vermoedelijk blijven niet alle locaties geopend: volgens de curator wil de koper slechts 1 van de 2 Amsterdamse winkels overnemen. De winkel aan de Van Woustraat sluit op korte termijn zijn deuren.

Of de doorstartkandidaat - een volgens de curator 'aan de eigenaar gelieerde partij' - de overige 5 winkels wel wil overnemen, is nog niet bekend.

Mislukte crowdfunding
Na het openen van de winkel in Brussel, in 2022, startte Fest een crowdfundingscampagne om meerdere winkels te kunnen openen. Die mislukte: de teller bleef steken op 250 duizend euro, de helft van het doelbedrag. De investeerders moesten worden terugbetaald. "Er wordt achter de schermen hard gewerkt om ons ultieme doel alsnog te bereiken; de wereld veroveren als gamechanger binnen de traditionele meubelindustrie", verzekerde het merk toen.

Het is nog niet bekend welke rol deze mislukte crowdfunding heeft gespeeld in het faillissement van Fest: Beerdsen doet de komende periode onderzoek naar de achterliggende oorzaken. Voor RetailTrends was de curator dinsdagmorgen nog niet bereikbaar.

Het Nederlandse designmerk werd 11 jaar geleden opgericht door Femke Furnée. Ze zag een gat tussen woonwinkels als IKEA en dure designwinkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!