Dolce & Gabbana overweegt stap naar beurs

Dolce & Gabbana overweegt stap naar beurs

Luxemerk Dolce & Gabbana overweegt de mogelijkheid om het bedrijf naar de beurs te brengen. Op die manier hoopt het bedrijf nieuwe investeerders aan te trekken. 

“We zijn nu klaar om ons bedrijf open te stellen voor externen, via een beursnotering of via een andere weg”, zei ceo Alfonso Dolce onlangs tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera. De totale waarde van Dolce & Gabbana wordt geschat op zo'n 6 miljard euro. 

Hoeveel het bedrijf precies wil ophalen, is niet bekend. Wel zegt Dolce vooral in te zetten op groei in de Verenigde Staten, waar bijna een derde van de omzet vandaan komt. Zo staan er voor dit boekjaar 12 nieuwe winkels gepland, waaronder een flagshipstore in New York. 

Waar veel luxemerken onder druk staan, doet Dolce & Gabanna het beter dan ooit. Zo noteerde het Italiaanse merk in zijn meest recente boekjaar een recordomzet van 1,78 miljard euro.

Het Italiaanse luxemerk wordt nog steeds bestuurd door Domenico Dolce en Stefano Gabbana, de modeontwerpers die het bedrijf in 1985 oprichtten. Dat het bedrijf mogelijk zijn deuren openzet voor extern kapitaal, komt niet helemaal uit de lucht vallen: al langer zingt een eventuele beursgang van Dolce & Gabanna rond. Toch werd deze tot nu toe altijd ontkend door de oprichters.

Dolce & Gabbana heeft in Nederland 2 winkels, allebei in Amsterdam. De locaties zitten in de Bijenkorf en op de P.C. Hooftstraat.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!